Software

iRC INTERNET RECHERCHEREN IN DE CLOUD

VOOR ONDERZOEKERS, DOOR ONDERZOEKERS

Onze onderzoekers zijn dagelijks actief met internet onderzoek en weten als geen ander wat het gebruik van internet als informatiebron zou vergemakkelijken. 

Internet rechercheren is een zeer efficiënte en effectieve vorm van onderzoek, die in de huidige digitale tijd inmiddels in alle stadia van een onderzoekproces wordt toegepast. Echter, het onderzoek moet wel in een veilige omgeving, met de juiste onderzoekshulpmiddelen en binnen de kaders van de wetgeving, plaatsvinden.

Met de verscherping van de regelgeving (AVG) ten aanzien van de manier waarop men met persoonsgegevens om dient te gaan, is het voor organisaties van belang dit onderzoek in een veilige infrastructuur te laten plaatsvinden. 

Met iRC biedt Digitale Opsporing BV de markt een onderzoeksomgeving die dit volledig ondersteunt en heeft de software om deze reden dan ook volgens het “Privacy by Design” principe ontwikkeld.

OSINT toolkit (OTK)

Met de door Digitale Opsporing ontwikkelde ‘OSINT Toolkit’ (OTK) beschikt u over de meest geavanceerde toolkit voor internet onderzoek.

OTK blinkt daarnaast ook uit in veiligheid, doordat de data versleuteld wordt opgeslagen.

OTK bevat de o.a. de volgende onderdelen:

  • Casemanagement
  • Geautomatiseerd zoeken in open bronnen
  • Geautomatiseerd zoeken in databases
  • Zoeken op het dark web
  • Logging van uw onderzoeksactiviteiten
Digitale-opsporing-software-iRC-Kleur

De applicatie

iRC is een beveiligde omgeving, waarmee u met uw persoonlijke inloggegevens verbinding maakt. Er hoeft geen software op uw eigen systeem geïnstalleerd of uitgevoerd te worden en u kunt vanuit elke gewenste locatie met diverse apparaten (laptop, pc) toegang krijgen tot het systeem. Met behulp van een door Digitale Opsporing op maat gemaakte browser bent u anoniem op internet en staan beproefde onderzoeksprogramma’s u ter beschikking.

De basisfunctionaliteiten

iRC heeft een overzichtelijke menustructuur en biedt een overzicht van de websites die belangrijk zijn bij internet onderzoek. De iRC Digipedia geeft u relevante informatie over deze bronnen en websites, maar ook over bijvoorbeeld de verschillende zoekstrategieën.

Add-on functionaliteiten

Onze onderzoekers testen doorlopend de nieuwste innovaties op het gebied van OSINT. Alleen de beste en meest waardevolle add-ons worden aan de iRC-browser toegevoegd. Hierdoor wordt u niet overspoeld met tientallen add-ons, maar bent u verzekerd van de meest geschikte add-ons op de markt, die tevens door Digitale Opsporing op hun veiligheid zijn getoetst. Naast de waardevolle add-ons van andere aanbieders, biedt Digitale Opsporing in OTK ook de zelf ontwikkelde OSynq add-on aan.

SeekCure 24/7

Bedreigingen, Stalking en opruiing

Wat is SeekCure?
SeekCure is een digitale rookmelder. Zodra op internet bepaalde (tref)woorden in combinatie met uw (bedrijfs)naam verschijnen, ontvangt ons systeem een alarm.

Maatwerk
Omdat elke klant anders is, wordt uw profiel met (tref)woorden door onze specialisten op maat opgesteld.

Expertise
Het SeekCure team bestaat uit social mediaspecialisten en gediplomeerde particulier onderzoekers die de melding tevens kunnen onderzoeken en gedetailleerde rapportages kunnen aanleveren.
We kunnen op dit vakgebied zeer sterke referenties overleggen.

Consultancy

Onze ervaren consultants bieden ondersteuning en hulp aan opdrachtgevers op het gebied van digitaal onderzoek, cybersecurity, IT vraagstukken en trainingen. Ons team beschikt over brede kennis en kunde en werken nauw samen met onze opdrachtgevers.

Digitale Opsporing BV is een erkend particulier digitaal forensisch recherchebureau en cyber security specialist, werkzaam onder POB nummer 1182. Digitale Opsporing BV voert recherche onderzoeken uit in opdracht van het bedrijfsleven, verzekeraars en financiële dienstverleners en adviseert organisaties op het gebied van digitale fraude en cyber security. Een particulier recherchebureau verwerkt veel persoonlijke gegevens waarvan de bescherming sinds de invoering van de AVG een nog hogere prioriteit heeft gekregen. Met het ISO/IEC 27001 certificaat hebben onze klanten de aantoonbare garantie dat wij hun gegevens op een professionele en juridisch verantwoorde wijze behandelen en beveiligen.
Wilt u weten wat onze consultants voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Offerte aanvraag iRC software