Reviews

Tweedaagse training OSINT

Reviews

Open Source Intelligence (OSINT) / Internet Rechercheren+


6 en 7 juli 2021, overheid.

“Eye-opener: De enorme range aan open bronnen die we kunnen benutten.”

“Deskundig, professioneel, integer”

“Eye-opener: Toegang tot verschillende systemen”.

“Interessant en informatief”.

“Goede cursus/ Heel veel info. Rustig mee aan de slag gaan.”.

“Interessante aanvulling op mijn werkgebied”.

“Eye-opener: De mogelijkheden om via websites en social media op foto’s te zoeken”.


17 en 18 juni 2021, open inschrijving.

“Eye-opener: De ongekende mogelijkheden waar ik geen idee van had dat ze bestonden.”

“Super!”

“Eye-opener: Je laat veel meer sporen (digitale) dan je kunt bedenken”.

“Eye-opener: Meerdere wegen leiden naar Rome”

“Een mooie afwisseling van theorie en praktijk en awareness dat je vaak zichtbaar bent als je op het web gaat zoeken”.

“Eye-opener: Alles wordt vastgelegd en is raadpleegbaar”.

“Eye-opener: Het zoeken met afbeeldingen en persoonsgegevens”.

“Super actuele cursus met de efficiënte tools om goed onderzoek te kunnen doen!”


25 en 26 februari 2021, overheid.

“Eye-opener: Hoe veel er te vinden is op het internet. Ik was mij hier niet zo bewust van.”

“Eye-opener: Met kleine tools kun je veel op internet vinden”.

“Eye-opener: Dat er heel veel informatie vrij makkelijk te vinden is in open bronnen als je de juiste websites gebruikt en kent.”


10 en 11 december 2020, open inschrijving.

“Eye-opener: Zoekmethodes soical media, foto analyse.”

“Eye-opener: Mogelijkheden van Google search. Combineren van verschillende zoekopties”.

“Fijne sfeer, ruimte om te leren.”

“Eye-opener: Terug in de tijd in Google! Goed lezen, niet scannen!”

“Eye-opener: Het goed lezen en kijken om personen en/of locaties te vinden.”


29 en 30 oktober 2020, open inschrijving.

“Eye-opener: De google tools die mij sneller op mijn pad krijgen.”

“In korte tijd veel aspecten kunnen leren”

“Eye-opener: Het starten met een juiste formulering van de te zoeken info”.

“Duidelijk, goed van niveau, goede docent. Mix van theorie en praktijk is in juiste balans. Uitstekende localiteit en voortreffelijke lunch”


22 en 23 september 2020, overheid.

“Eye-opener: De digitale footprint die je achterlaat op internet.”

“Leerzame ervaring, wat handvatten biedt om meer inzicht te krijgen in de vaak onzichtbare wereld van ondermijning”.

“Eye-opener: Hoeveel redelijk simpel is op te zoeken. Hoe goed je moet nadenken voordat je onderzoek gaat doen”.

“Ernorm leerzaam, vol eye-openers. Twee dagen bewustwording. Als gemeentelijk medewerker moet je je voortdurend afvragen kan dit/mag dit? Hoe kan je daarbij zo goed mogelijk gefaciliteerd worden?”

“Eye-opener: De veiligheid voor ons zelf bij het zoeken.”


25 en 26 augustus 2020, overheid.

“Eye-opener: Sporen die je op internet achterlaat.”

“Positieve en informatieve cursus”.

“Eye-opener: Alles ligt op straat!”

“Handige tips & trics voor zoeken op internet”.

“Prettig, leerzaam, informatief”


19 en 20 augustus 2020, overheid.

“Erg interessant, veel info, diverse praktijkvoorbeelden”.

“Eye-opener: Veel info op internet, veel info in foto’s”.

“Leuk leerzaam/bevlogen cursus leider.”

“Eye-opener: De mogelijkheden tot en vooral de hoeveelheid aan informatie die beschikbaar is als je weet hoe en waar je moet zoeken”

“Eye-opener: Hoeveelheid data die te vinden is op internet met de juiste tools”.


9 en 10 juli 2020, open inschrijving.

“Goede verzorging. Goede communicatie vooraf. Duidelijke opbouw”.

“Eye-opener: Goed lezen en goed kijken. Logisch redeneren en vervolgens de juiste tools toepassen.”

“Eye-opener: De vele open source tools die beschikbaar zijn. En van foto naar adres & natuurlijke personen.”

“Super leerzaam en direct inzetbaar! Bedankt voor de leerzame training en goede zorgen.”

“Interessant duidelijk, informatief.”

“Eye-opener: De hoeveelheid informatie die d.m.v. het combineren van verschillende open bronnen is te vinden”.

“Ik heb een goede ervaring met deze cursus. Ongetwijfeld zal ik de geleerde tips/trucs niet alleen tijdens werk gebruiken maar ook in privé. Het is direct toepasbaar.”

“Eye-opener: Eigenlijk de gehele cursus. Bewustwording wat internet + social media geeft”.

“Eye-opener: Specificaties social media + iRC (alles gebundeld)”

“Verhelderend, ook als je de basis al (denkt) te beheersen. Bevlogen docent.


23 en 24 juni 2020, particulier in-company

“Na deze cursus voel ik mij goed uitgerust met kennis en tools om ervaring op te gaan doen in de praktijk. Zin om aan de slag te gaan en meer te leren.”

“Eye-opener: Zoekmogelijkheden a.d.h.v. google operators.”

“Een echte eye opener, meer geleerd dan ik had verwacht.”

“Eye-opener: Tracers zoeken Darkweb en handig gebruik maken van info”.

“Eye-opener: Hoe makkelijker om te gaan met zoekfuncties”.

“Leerzaam”.

“Eye-opener: Voorzichtig zijn om het internet, je laat veel sporten na.”


11 en 12 juni 2020, open inschrijving

“Geen cowboyverhalen, enthousiast, praktijkgericht.”

“Goede mix uitleg, oefening en praktijkverhalen.

“Eye-opener: De hoeveelheid mogelijkheden en hoeveel ik nog kan leren.”

“Eye-opener: Dat hele kleine zoekmogelijkheden je onderzoek een enorme boost kunnen geven.”

“Een brede blik en duidelijke handvaten en tools om je verder te helpen in je onderzoek”.

“Leerzaam, creatief, interessant”.

“Vreselijk meer mogelijk met internet of zoeken. Leuke cursus/training – mooi gebracht!”

“Eye-opener: De (on)mogelijkheden  van fotoherkenning. Het gebruik van social media voor onderzoek.”

“Verhelderend”

“Ik kan uit ervaring spreken, top geregeld en de 1.5 m. was geen enkel probleem gedurende de cursus.


3 en 5 maart 2020, overheid.

“Eye-opener: Bijna alles. Als leek zijn mijn ogen open gegaan.”

“Goede cursus om mee te beginnen en te lezen wat de mogelijkheden zijn.”

“Eye-opener: Dat alles wat je online doet terug te vinden is.”

“Eye-opener: Hoeveel mogelijkheden er zijn om dieper onderzoek te doen.”

“Indrukwekkend!”

“Eye-opener: De vele mogelijkheden en opties die ik zeker in mijn onderzoeken ga/kan gebruiken.”

“Het was een hele fijne, ontspannen en actuele cursus met gebruik van relevante ervaringen”.

“Verbazingwekkend, enthousiast, veel.”


9 en 10 januari 2020, overheid.

“Eye-opener: Heel veel nieuwe kennis, echt een verrijking/meerwaarde in ons werk.”

“Eye-opener: Kan ik niet specifiek benoemen maar ik heb tips en tools gekregen die ik zeker ga gebruiken.”

“Eye-opener: Foto’s zoeken op internet.”

“Eye-opener: Mogelijkheden Russische zoekmachine/foto’s.”

“Veel geleerd!”

“Eye-opener: Zoveel sites waarop je kunt zoeken.”


12 en 13 december 2019, open inschrijving.

“Eye-opener: De achterliggende gedachten, mogelijkheden en omdenken.”

“Out of the box leren denken. Ontzettend leerzame 2 dagen gehad.”

“Eye-opener: Hoe ver je via juiste manier zoeken heel ver kunt komen.”

“Eye-opener: Hoe veel openbare bronnen er zijn om raad te plegen.”

“Eye-opener: De mindset en creativiteit ontwikkelen voor het onderzoek.”

“Geweldige tijd, veel bijgeleerd, leuke sfeer.”

“Eye-opener: Informatie inwinnen door afbeeldingen.”

“Erg fijne locatie met goede voorzieningen. Goede training en trainer. Leuke casussen en praktijkvoorbeelden.”


28 en 29 november 2019, financiële instelling.

“Eye-opener: Hoeveel data opgeslagen wordt. De trucjes om beter te zoeken naar beschikbare data.”

“Zeer informatief. Komt zeker van toepassing zowel in het werk als privé. Ook heel leuk verteld. Dank!”

“Eye-opener: Je kunt zoveel sneller zoeken op internet, gerichter vooral en zoveel trucs!”

“Leerzaam, interactief, praktijkgericht veel casuïstiek en eigen ervaring gedeeld. Echt heel leuk!”.

“Eye-opener: Dat alles op het internet wel te kraken valt.”

“Well-paced, informatief, interactief, open voor feedback.”

“Eye-opener: Het kunnen gebruiken (en überhaupt het bestaan van) andere zoekmachines.”

“Super interessant en praktisch toepasbaar door te oefenen met casussen.”

“Eye-opener: Op een andere manier kijken naar afbeeldingen en artikelen lezen.”

“Het was heel interessant, ik heb veel geleerd. De voorbeelden uit de praktijk waren vooral erg leerzaam.”


7 en 8 november 2019, overheid.

“Eye-opener: Darkweb.”

“Eye-opener: Yandex.”

“Netjes, veel praktijkvoorbeelden”.

“Eye-opener: Andere zoekmachines te gebruiken (Yandex) en hoe te zoeken.”

“Vernieuwend. Geleerd stukje meer bewustwording”.

“Prima stukje handleiding. Nu het doen en bijhouden”.

“Eye-opener: Nieuwe sites die bruikbaar zijn.”


17 en 19 juni 2019, omroep organsiatie.

“Eye-opener: Combineren van verschillende technieken.”

“Eye-opener: Metasearch & bestaan bepaalde websites.”

“Eye-opener: De toepassing van een aantal onbekende sites.”

“Eye-opener: Ik heb verschillende nieuwe websites leren kennen waarop ik kan zoeken. Verdieping Facebook en Etools.”

“Praktijkgerichte toepasbare cursus!”.

“Het blijft lastig met weinig gegevens te zoeken naar personen in het buitenland, maar door deze training zie ik meer mogelijkheden”.


12 en 13 juni 2019, verzekeraar.

“Eye-opener: Wanneer je denkt vast te lopen, toch nog mogelijkheden zien om verder te rechercheren.”

“Prima cursus!. Sluit goed aan op de praktijk. Veel nieuwe aspecten geleerd.”

“Eye-opener: De mogelijkheden die er zijn om een persoon of bedrijf te vinden.”

“Geduldige leraar, leerstof was prima te volgen, prima voorbeelden”.

“Eye-opener: Dat er meer mogelijkheden zijn om gegevens te achterhalen via internet.”

“Positieve ervaring, weer informatie opgefrist en bijgeleerd.”

“Eye-opener: Yandex.com.”


25 en 26 april 2019, financiële instelling.

“Eye-opener: Social media is heel erg relevant voor opsporing.”

“Goede opbouw met verschillende casussen. Niet saai geweest, steeds boeiend en veel nieuwe dingen geleerd.”

“Eye-opener: Dat er zoveel verschillende manieren zijn om iemand op te sporen.”

“Leuke informatieve cursus, waar je zowel zakelijk als privé wat aan hebt.”

“Eye-opener: Hoeveel informatie er nog te vinden is nadat je het denkt te hebben verwijderd.”

“Alles was goed voorbereid en de informatie gaf veel nieuwe, waardevolle en interessante kennis.”

“Koen was een goede docent en heeft veel kennis van zaken.”

“Eye-opener: Veel open-source tools die gemakkelijk te gebruiken zijn.”

“Top cursus”

“Eye-opener: Hoe ik dingen kan uitzoeken op verschillende social media en op het internet. En veel mogen leren wat ik in praktijk kan brengen.”


3 en 4 april 2019, financiële instelling.

“Veel geleerd”

“Eye-opener: Dat je eigenlijk met legale bronnen zoveel criminaliteit/screening kan onderzoeken.”

“Interessant om de verschillende kanten van het web te leren.”

“Leerzaam en een eye-opener.”

“Leuke cursus met veel waardevolle informatie. Koen geeft op een leuke manier de training.”

“Eye-opener: Je bewust worden wat er allemaal te vinden is op internet, ook al denk je alles goed afgeschermd te hebben”.

“Eye-opener: De hoeveelheid resultaten met slechts één gegeven.”

“Veel handvatten gekregen voor het opzoeken van gegevens. Enthousiaste trainer.”

“Interessant, opmerkelijk hoeveel je kan vinden”.

“Ik voel met nu voorbereid op de praktijk”.

“Eye-opener: de verschillende zoekmachines die bestaan. Hier had ik geen idee van.”

“Erg veel interessante informatie, je leert dat men meer open heeft staan dan je denkt”.

“Eye-opener: Dat alles te ontdekken valt van iedereen. En hoe je anoniem kunt speuren”.


6 en 7 maart 2019, financiële instelling.

“Leuke en interactieve training! De variatie m.b.t. de casussen was afwisselend, waardoor de focus erbij bleef.”

“Nuttige en interessante cursus die je ogen opent over wat er allemaal over anderen én jezelf te vinden is op het internet. Je leert verder kijken dan je neus lang is.”

“Dat je nog zoveel jaren terug in de tijd kunt zoeken en dat je met een aantal (simpele) functies zoveel over iemand kan vinden!”

“Er zat een mooie opbouw in qua onderwerpen. Veel interactie in de groep met de docent waardoor iedereen erg betrokken bleef. Leuk om na afloop veel casussen te mogen doen om te kijken wat je allemaal geleerd hebt! Heel leuk!”


7 en 8 februari 2019, open inschrijving.

“Uitleg werd aangepast op de doelgroep. Prettige en duidelijke uitleg.”

“Eye-opener: Praktijksituaties en de stappen die daarbij gezet kunnen worden.”

“Goede en op de praktijk gerichte cursus, veel geleerd!”


19 december 2018 en 8 januari 2019, gemeente.

“Super, een aantal zoekmanieren geleerd welke ik eerder niet wist. Wat tot een nog mooier resultaat in sommige onderzoeken van mij kan leiden”.

“Veel oefenmateriaal en enthousiaste docent. Docent heeft veel kennis en fijne kennisoverdracht.”

“Eye-opener: terug in de tijd bij Google Maps!”.

“Heel veel geleerd over de mogelijkheden van zoeken op het internet en hoe je dieper kan ingaan met de verschillende zoekmachines”.

“De diverse zoekmethoden middels Facebook!”

Scroll naar top