Blog

Pipl

Bekende zoekmachines zoals Google, Bing en Yandex doorzoeken uitsluitend het publieke clear web. Naast de open bronnen zijn er op het internet ook veel semi-gesloten bronnen te vinden. Deze bronnen zijn veelal uitsluitend toegankelijk na betaling of registratie. De meest databases worden op deze wijze aangeboden.

Over Pipl

Pipl is een database met informatie over meer dan 3 miljard personen afkomstig uit open bronnen. Eenieder die nieuw is op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) zal vrij snel de personenzoekmachine aan zijn of haar toolbox willen toevoegen. De organisatie Pipl is namelijk de grootste personenzoekmachine wereldwijd! Met de zoekmachine kun jij als onderzoeker bijvoorbeeld zoeken op naam, e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam, met uitgebreide informatie over een persoon als resultaat. Zo kun je bijvoorbeeld informatie achterhalen over sociale media accounts, over contactgegevens en over werkgevers van een subject.

Waarom Pipl gebruiken

Traditionele informatiebronnen op het internet bieden een begin voor een onderzoek. Voor zoekopdrachten op consumentenniveau is het eenvoudig om een ​​naam of trefwoord in een toonaangevende zoekmachine te typen en basisinformatie te vinden. Zoekmachines indexeren echter minder dan 30% van alle (beschikbare) web inhoud. Onderzoekers hebben gewoon veel meer gegevens nodig om (recherche) zaken te onderzoeken en belangrijke verbanden te ontdekken. Pipl vult onmiddellijk de lege plekken op door verbanden te leggen tussen eenvoudige transactie- en openbare gegevens en rijke persoonlijke, professionele en demografische identiteitsinformatie.

Rechercheurs kunnen zich geen blinde vlekken veroorloven – en ze kunnen het zich niet veroorloven om urenlang op het internet te zoeken naar de details die ze nodig hebben om hun zaken op te lossen. Pipl SEARCH wordt wereldwijd gebruikt door vooraanstaande fraude analisten en onderzoekers om blinde vlekken te elimineren en zaken sneller op te lossen.

Pipl binnen IRC

Met de door Digitale Opsporing ontwikkelde ‘OSINT Toolkit’ (OTK) beschik je over de meest geavanceerde toolkit voor internet onderzoek. In deze toolkit kun je Pipl zonder registratie op een eenvoudige manier raadplegen.

Bij het zoeken in Pipl geldt, hoe meer details je over een persoon invult, hoe nauwkeuriger het zoekresultaat. Een zoekopdracht zal resulteren in een rapportage, met hierin alle gevonden personen die aan je zoekopdracht voldoen. Hierbij kan sprake zijn van een volledige match of een gedeeltelijke match. Indien er binnen de database meer personen zijn die voldoen aan je zoekopdracht, dan zal de rapportage meerdere resultaten bevatten met een maximum van 100 personen.

Meer tips of contact?

Wil je meer weten over onze iRC softwaretool? Of heb je behoefte aan ondersteuning binnen jouw onderzoek? Of wil je een van onze OSINT-trainingen volgen? Laat het ons dan vooral weten.

 

 

Recente berichten

Digitale Opsporing: Hoe AI de digitale recherche verandert

AI is een krachtig hulpmiddel bij digitale opsporing en verandert de manier waarop we onderzoeken uitvoeren. Bij Digitale Opsporing staan we altijd klaar om onze technologie en expertise in te zetten om u te helpen bij uw recherche-uitdagingen. Onze missie is om u de meest nauwkeurige en betrouwbare informatie te bieden en onze investering in AI zorgt ervoor dat we daarin slagen. Kies voor Digitale Opsporing voor een betrouwbare en efficiënte aanpak van uw digitale onderzoeken.

Deepfake

In de media gaat het steeds vaker over deepfake: De techniek waarmee beeldmateriaal en stemgeluid van mensen in een digitale representatie kunnen worden gecreëerd en gemanipuleerd.
Waar mensen deze innovatie eerst vol bewondering aanschouwden, maakt deze bewondering steeds vaker plaats voor angst. Steeds meer mensen worden zich bewust van de gevaren van deze techniek. Zeker nu de techniek binnen ieders handbereik ligt, komen ook op juridisch vlak vragen op. Kunnen we ons beschermen tegen deepfake? Is onderzoek noodzakelijk? Kun je iemand aansprakelijk stellen als jouw gezicht gebruikt wordt in een deepfake?

Digitale voetafdruk

Een voorbeeld van een digitale voetafdruk Recent ontvingen we een telefoontje van een onderzoeker (iRC klant) dat ze binnen onze beveiligde omgeving toch traceerbaar zouden zijn. Dat klopt uiteraard niet, d.m.v. VPN wordt uw verbinding versleuteld en uw locatie en...

Log4Shell

We hebben het inmiddels allemaal wel voorbij horen komen: Log4J/Log4Shell, de nieuwe grote ramp van het internet. Maar wat is het nou precies? Is de paniek terecht? En wat kunnen we er zelf tegen doen? Wilt u bij toekomstige incidenten direct op de hoogte worden...

Digitale Trends

Social media De digitale wereld lijkt wel in een stroomversnelling te raken. Verschillende generaties gebruiken social media. De oudere generatie is vooral actief op Facebook, Linkedin, de “hippe” op Instagram en de jongste generatie houdt zich voornamelijk bezig met...