Over ons

Digitale Opsporing BV is een erkend particulier digitaal forensisch recherchebureau en cyber security specialist, werkzaam onder POB nummer 1182. Digitale Opsporing BV voert recherche onderzoeken uit in opdracht van het bedrijfsleven, verzekeraars en financiële dienstverleners en adviseert organisaties op het gebied van digitale fraude en cyber security. Een particulier recherchebureau verwerkt veel persoonlijke gegevens waarvan de bescherming sinds de invoering van de AVG een nog hogere prioriteit heeft gekregen. Met het ISO/IEC 27001 certificaat hebben onze klanten de aantoonbare garantie dat wij hun gegevens op een professionele en juridisch verantwoorde wijze behandelen en beveiligen.

Ons bedrijf is in 2007 in Horst gestart als Com-Connect & Digitale Opsporing, opgericht door Paul de Vlieger en Wilfred van Roij. De eerste jaren met vijf personen werkzaam vanuit een pand in Horst. In die tijd waren we een van de eerste partijen met een opleiding Internet rechercheren in ons opleidingsaanbod. Vanaf 2012 werden de opleidingen verder uitgebreid met een praktijkhal van 1000m2 op de locatie Peelbergen te Sevenum. Vanaf 2014 werd de focus steeds meer gericht op drie pijlers: Digitaal recherchewerk en (financieel) fraude onderzoek; Cybersecurity en databescherming; Vakgerichte opleidingen op het gebied van internetonderzoek. In mei 2017, het jaar van het 10-jarig bestaan, zijn we na een verblijf van vijf jaar in Sevenum, teruggekeerd naar Horst. In dit nieuwe pand is een volledig nieuw digitaal forensisch laboratorium ingericht met de nieuwste digitale hulpmiddelen en technieken. Ook op deze locatie organiseren wij onze opleidingen in een modern computer leslokaal, voorzien van alle nieuwste technieken. Met een team van ca. 20 personen en de identiteit Digitale Opsporing willen we op een verantwoorde wijze verder doorgroeien tot een relevante nationale en Euregionale speler op het gebied van digitaal forensisch (fraude) onderzoek en cybersecurity.

Digitale Opsporing, gespecialiseerd in digitaal onderzoek, is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een landelijk bekende speler in de bestrijding van cybercrime, digitaal forensisch onderzoek, fraudeonderzoek en opleidingen op dit gebied. Op het gebied van fraudeonderzoek kan Digitale Opsporing verschillende grote landelijke verzekeraars tot haar klanten rekenen.

Digitale Opsporing BV biedt de volgende diensten met landelijke dekking aan: (recovery) onderzoek op hdd-recorders, foto-onderzoeken, internet-rechercheonderzoek t.b.v. arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim, fraudeonderzoek, onderzoek naar identiteitsfraude etc. De cybersecurity afdeling heeft zich in het afgelopen decennium gespecialiseerd in ICT-security vraagstukken. Adviseren van management op gebied van AVG/GDPR en organisaties ondersteunen bij het inrichten van het AVG/GDPR compliant werken of een informatie security management systeem (ISMS) behoort tot de kerncompetenties van Digitale Opsporing BV. Met Security Scans, Pentesten, Website Audits, Phishing Audits en steeds nieuwe diensten zorgt Digitale Opsporing ervoor dat haar klanten sterk staan in de huidige digitale maatschappij. Onze opleidingen op het gebied van internet onderzoek en awareness staan hoog aangeschreven. De opleiding Internet Rechercheren (OSINT) behoort tot de top van Nederland en is mede uniek, omdat deze (met toestemming) wordt gegeven door een digitaal rechercheur werkzaam bij politie Nederland. De bedrijfsbrochure van Digitale Opsporing, met daarin een overzicht van onze kennis en kunde, is hier te downloaden.

  • U kunt met iedere vraag rondom digitaal onderzoek en cyber security bij ons terecht.
  • Wij lossen vraagstukken snel en integer op.
  • Wij beschikken over de nieuwste onderzoektechnieken.
  • De data binnen uw organisatie blijft veilig, omdat we discretie garanderen.
  • Wij bieden ook trainingen om te zorgen dat steeds meer vakmensen, net als wij, aan oplossingen kunnen werken op het gebied van digitaal onderzoek en cyber security.
  • Wij helpen u graag!
DigitaleOpsporing_Logo