Zorgfraude detecteren met open bronnen

Doel

Zorgfraude staat vol in de media en hoog op de agenda bij de politiek. Maar hoe detecteer je deze fraude? Hoe doe je gericht internet onderzoek en wat heb je daarvoor nodig? Welke open bronnen zijn er te vinden? Zomaar een paar vragen waarop je antwoord krijgt tijdens deze interactieve dag.

Doelgroep

Deze workshop is gericht op iedereen die zorgfraude in zijn taakpakket heeft. Na het volgen van deze workshop zal het zoeken naar (en opsporen van) zorgfraude sneller en efficiënter plaatsvinden.

Inhoud

De training wordt verzorgd door Engelbert van Essen en Judith Spanjers. Samen brengen zij de kennis, zoektechnieken en onderzoeksstrategieën over, benodigd voor het opsporen van zorgfraude.

Engelbert van Essen, docent van Digitale Opsporing BV, heeft jarenlange ervaring op het gebied van educatie en digitaal onderzoek met internet rechercheren/Open Sources Intelligence (OSINT).

Onderzoeksjournalist Judith Spanjers werkte 22 jaar voor Omroep Gelderland. Afgelopen vijf jaar deed Judith onderzoek naar zorgwinsten en zorgfraude. Ze is een echte specialist op dit gebied. Naar aanleiding van haar artikelen, waaronder bij Follow The Money, stelden de Kamerleden meer dan 100 Kamervragen.

Locatie:
Nieuwegein
Inschrijving:
Open inschrijving
Niveau:
In overleg
Duur:
1 dag
Lesgeld:
€ 495,- excl. btw.

Interesse? Neem direct contact met ons op.

of bel: 085 – 489 12 50

Aanmelden nieuwsbrief