Opleidingen

Tweedaagse OSINT Basiscursus Internet Rechercheren

De training Tweedaagse OSINT Basiscursus Internet Rechercheren wordt zowel op locatie als in een online trainingsvariant verzorgd. De trainingsvorm wordt hier rechts, bij de verschillende data genoemd.

Doel

Praktisch en gelijk toe te passen. Onze 2 daagse basiscursus OSINT – Internet Rechercheren is voor de onderzoeker die niet hoeft te weten wat een md5 hash is of waar TLS/SSL voor staat maar wel wilt weten waar je data kunt vinden en hoe je dat veilig en efficiënt kunt doen op het internet.

Geen scripts of programmeertaal maar juist bruikbare processen waarin je gebruik maakt van tools die makkelijk zijn toe te passen en waarmee de meeste informatie naar boven gehaald kan worden die nodig is bij een basisonderzoek. Ook als beginner kun je instappen in deze cursus waarin je de processen kunt toepassen om de informatie te vinden die je nodig hebt voor het onderzoek.

De didactische methode is hybride – Korte instructieve (theoretische) delen – gevolgd door een kleine pauze waarna je zelf aan de gang gaat met het zojuist geleerd proces in de vorm van een live casus. We sluiten de cursus af met een spelvorm waarin teams tegen elkaar gaan strijden – degene met de meest waardevolle informatie wint.

Doelgroep
De training OSINT is voor eenieder die zich vanuit zijn/haar functie bezighoudt met (fraude-)onderzoek en informatievergaring via internet en social media, waaronder (fraude)onderzoekers, (sociaal) rechercheurs, particulier onderzoekers, medewerkers AML, KYC, CDD, incassospecialisten en of veiligheidsmedewerkers.

Inhoud

Dag 1:

 • FAQ: Wet- en regelgeving & AVG
 • Start van je onderzoek
 • Wat is het internet?
 • Awareness
 • IP adres, DNS en websites
 • Terug in de tijd
 • Jouw eigen sporen op websites
 • Zoekmachines
 • Bedrijfsonderzoek
 • Social Media
 • Eindcasus

Dag 2:

 • Geografisch zoeken
 • Afbeeldingen
 • Marktplaatsen en verkoopgroepen
 • Eindcasus – Spelvorm

Meer informatie over de lesstof vindt u hier.

Over ons docententeam:
De docenten hebben de nodige praktijkervaring en hebben een schat aan kennis verzameld wat ze hebben opgedaan. De ervaring en kennis zijn verwerkt in deze cursus. De docenten hebben een achtergrond (gehad) binnen defensie, nationale politie, bijzondere opsporingsdiensten en/of ethisch hacken. We zijn gedreven en hebben passie in ons werk. Door deze passie zijn wij altijd bezig met onze hobby. Dat zie je dan ook terug in de cursus!

Met een didactische visie zijn technische onderwerpen voor iedereen inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt. De combinatie van kennis, ervaring en lesvorm maakt van deze cursus een prettige, makkelijke cursus om te volgen. Wees welkom!

 

De 2-daagse incompany training OSINT is met verschillende modules verder op maat te maken, naar wens van de opdrachtgever en kan gebruikt worden in bijscholingstrajecten en omscholingstrajecten. Daarnaast behoort verzorging van deze opleiding in de Engelse taal tot de mogelijkheden.

Tijdens de cursus maken deelnemers tevens kennis met de iRC onderzoekstool, een online onderzoeksomgeving waarin gebruikers volledig anoniem en veilig, met alle tools binnen handbereik, een online onderzoek op internet (maar ook op het Dark Web) kunnen verrichten.

Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met ons opleidingssecretariaat via opleiding@digitaleopsporing.nl of telefonisch via 085-489 1250.

Bent u benieuwd naar ervaringen van oud-cursisten? Klik dan hier.

Onze opleidingsbrochure, met hierin een overzicht van al onze opleidingen, vindt u via de downloadspagina op deze website.

Locatie Digitale Opsporing (Horst), Nieuwegein, online of Incompany
Inschrijving Incompany, Open inschrijving
Niveau In overleg
Duur 2 dagen
Lesgeld Open: € 995,- excl. btw (Incompany: in overleg)
Accreditatie Nivre: 6PE-punten (vooraf vermelden bij inschrijving)
Certificaat Een uniek en persoonlijk certificaat van deelname

Direct inschrijven

Schrijf je in voor de open training:
Tweedaagse OSINT Basiscursus Internet Rechercheren
4 & 5 april 2023=VOL Online
11 & 12 mei 2023 Nieuwegein
24 & 25 mei 2023 Online
15 & 16 juni 2023 Online
27 & 28 juni 2023 Zwolle
4 & 5 april 2023 Online
11 & 12 mei 2023 Nieuwegein
24 & 25 mei 2023 Online
15 & 16 juni 2023 Online
27 & 28 juni 2023 Zwolle

Incompany Training

Deze training kan ook bij u op locatie gegeven worden op een datum die u zelf wilt.
Hiervoor kunt u contact opnemen met ons opleidingssecretariaat via:
e-mail: opleiding@digitaleopsporing.nl
telefoon: 085-489 1250

Overige opleidingen

Training Zorgfraude en Bibob

Opleidingen Binnenkort start de Bibob-Academie met een 5-daagse training “Zorgfraude en Bibob”. De landelijke media staan er momenteel bol van. De zorgfraude neemt in ons land ongekende vormen aan. Jaarlijks wordt er voor miljarden euro's fraude gepleegd in de zorg...

Eendaagse OSINT Internet Rechercheren

OpleidingenDoel Tijdens de eendaagse training Open Source Intelligence (OSINT) worden deelnemers opgeleid in technieken en hulpmiddelen om de enorme hoeveelheid informatie op internet te doorzoeken en deze resultaten snel te analyseren en toe te passen in de...

Eendaagse Crypto & Criminaliteit in het cyberdomein

OpleidingenDe training wordt zowel op locatie als in een online trainingsvariant verzorgd. De trainingsvorm wordt hier rechts bij de verschillende data genoemd. De online training wordt in een virtueel interactief leslokaal gegeven. De gebruikte online omgeving zorgt...

OSINT voor de advocatuur

OpleidingenDoelHet gebruik van internet en ICT behoort tot het dagelijks werk van de praktijkjurist. Wat kun je allemaal met het zoeken naar informatie op internet en welke gevaren schuilen er in het gebruik van websites en online gaan? De cursist leert aan de hand...

Internet Rechercheren met iRC

OpleidingenDoelTijdens de eendaagse training Internet Rechercheren met iRC worden deelnemers opgeleid in beschikbare hulpmiddelen vanuit iRC, in combinatie met diverse zoekmogelijkheden op internet. DoelgroepDe beginnende iRC gebruiker die tevens een beginner is op...

Gebruikerstraining iRC

OpleidingenMet de iRC tool worden gebruikers in staat gesteld hun onderzoekswerkzaamheden via het internet beter en effectiever te verrichten. Met de verscherping van de regelgeving (AVG) ten aanzien van de manier waarop men met persoonsgegevens om dient te gaan, is...

Interesse? Neem direct contact met ons op

Wordt u liever gebeld?

U wordt binnen 24 uur teruggebeld