Opleidingen

Training Zorgfraude detecteren met open bronnen

Doel

Zorgfraude is een steeds groter wordend probleem in de zorgsector en trekt dan ook veel aandacht van zowel de media als de politiek. Het opsporen van zorgfraude is daarom van groot belang, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Om gericht onderzoek te kunnen doen naar zorgfraude is kennis van zaken en de juiste tools essentieel.

Tijdens de interactieve dag Zorgfraude detecteren met open bronnen, krijgt de deelnemer antwoord op belangrijke vragen over het opsporen van zorgfraude. Zo zal er ingegaan worden op hoe men gericht internetonderzoek kan doen en welke open bronnen daarvoor beschikbaar zijn. Ook worden de benodigde kennis, zoektechnieken en onderzoeksstrategieën aangereikt die nodig zijn om zorgfraude op te sporen.

Doelgroep

Deze training is relevant voor een brede doelgroep. Iedereen die zich bezighoudt met het opsporen van zorgfraude kan baat hebben bij deze training.

Inhoud

Na afloop van de training zal men beter in staat zijn om zorgfraude op te sporen en te voorkomen. Het zoeken naar en opsporen van zorgfraude zal sneller en efficiënter plaatsvinden, wat uiteindelijk ten goede komt aan de kwaliteit van de zorg en het vertrouwen van de samenleving in de zorgsector.

De training wordt verzorgd door Judith Spanjers en Kevin van den Eshof. Samen brengen zij de kennis, zoektechnieken en onderzoeksstrategieën over, benodigd voor het opsporen van zorgfraude.

Onderzoeksjournalist Judith Spanjers doet inmiddels meer dan acht jaar onderzoek naar zorgwinsten en zorgfraude. Ze is een echte specialist op dit gebied. Naar aanleiding van haar artikelen, waaronder bij Follow the Money, stelden Kamerleden meer dan 300 Kamervragen.

Kevin van den Eshof heeft een verleden bij Company.info en hierdoor een interesse ontwikkeld in het onderzoeken van bedrijfsstructuren. Daarnaast was hij altijd geïnteresseerd in het digitale domein en het doen van online openbronnen onderzoek. Bij Digitale Opsporing heeft hij een interne opleiding gevolgd tot OSINT-docent waardoor hij nu ook helemaal thuis is in de wereld van online rechercheren. Naast zijn functie bij Digitale Opsporing is Kevin actief bij de organisatie Tozetta. Hier adviseert hij over het inzetten van ethisch hackers en het verhogen van de cyberweerbaarheid van organisaties.

Kortom, deze training biedt deelnemers de mogelijkheid om hun kennis te vergroten en nieuwe vaardigheden te leren die noodzakelijk zijn om zorgfraude op te sporen. Tijdens de training zal er worden ingegaan op de benodigde kennis, zoektechnieken en onderzoeksstrategieën die nodig zijn om gericht onderzoek te kunnen doen naar zorgfraude. De training is interactief van aard en er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
Door deel te nemen aan deze training vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar maak je ook deel uit van een waardevolle leerervaring en draag je bij aan de bestrijding van zorgfraude.

Lesgeld

€550,– p.p.

(Prijzen geldig tot 31-12-2024)

Direct inschrijven

Schrijf je in voor de Training Zorgfraude detecteren met open bronnen:

Overige opleidingen

Eendaagse OSINT Internet Rechercheren

OpleidingenDoelTijdens de eendaagse training Open Source Intelligence (OSINT) worden deelnemers opgeleid in technieken en hulpmiddelen om de enorme hoeveelheid informatie op internet te doorzoeken en deze resultaten snel te analyseren en toe te passen in de...

Tweedaagse OSINT Basiscursus Internet Rechercheren

OpleidingenTweedaagse OSINT Basiscursus Internet RechercherenDe training Tweedaagse OSINT Basiscursus Internet Rechercheren wordt zowel op locatie als in een online trainingsvariant verzorgd. De trainingsvorm wordt bij het aanmelden op de website bij de beschikbare...

OSINT voor de advocatuur

OpleidingenDoelHet gebruik van internet en ICT behoort tot het dagelijks werk van de praktijkjurist. Wat kun je allemaal met het zoeken naar informatie op internet en welke gevaren schuilen er in het gebruik van websites en online gaan? De cursist leert aan de hand...

Internet Rechercheren met iRC

OpleidingenDoelTijdens de eendaagse training Internet Rechercheren met iRC worden deelnemers opgeleid in beschikbare hulpmiddelen vanuit iRC, in combinatie met diverse zoekmogelijkheden op internet. DoelgroepDe beginnende iRC gebruiker die tevens een beginner is op...

Gebruikerstraining iRC

OpleidingenMet de iRC tool worden gebruikers in staat gesteld hun onderzoekswerkzaamheden via het internet beter en effectiever te verrichten. Met de verscherping van de regelgeving (AVG) ten aanzien van de manier waarop men met persoonsgegevens om dient te gaan, is...

Interesse? Neem direct contact met ons op

Interesse in Zorgfraude detecteren met open bronnen

Wordt u liever gebeld?

U wordt binnen 24 uur teruggebeld

Terugbelvezoek