Tweedaagse OSINT Internet Rechercheren

Internet Rechercheren/Open Source Intelligence Training (OSINT)

De training wordt zowel op locatie als in een online trainingsvariant verzorgd. De trainingsvorm wordt hier rechts, bij de verschillende data, genoemd. –> –> –> –>

De online training wordt in een virtueel interactief leslokaal gegeven. De gebruikte online omgeving zorgt ervoor dat de leservaring van de online opleiding niet veel verschilt van het fysieke onderwijs. De docent en medecursisten zijn allen zichtbaar, u kunt live vragen stellen (dus niet alleen via chat) en de docent kan -indien gewenst- op uw scherm meekijken en uw vorderingen op deze manier monitoren.

Lees hier ons corona protocol, van toepassing op de opleidingen op onze locatie.

Doel

Tijdens de cursus Internet Rechercheren & Open Source Intelligence (OSINT) worden deelnemers opgeleid in praktische vaardigheden, technieken en hulpmiddelen om de enorme hoeveelheid informatie op internet te doorzoeken en deze resultaten snel te analyseren en toe te passen in de uitoefening van hun dagelijks werk.

Inhoud

Dag 1

Introductie
Werkplek
Juridische kaders
Zoekstrategieën
OSINT (databanken, archieven, social media etc.)
Casuïstiek

Dag 2

Internet Techniek
Digitaal Sporenonderzoek
Social media, deel II
Casuïstiek

De 2-daagse incompany training OSINT is met verschillende modules verder op maat te maken, naar wens van de opdrachtgever. Daarnaast behoort verzorging van deze opleiding in de Engelse taal tot de mogelijkheden.

Tijdens de cursus maken deelnemers tevens kennis met de iRC onderzoekstool, een online onderzoeksomgeving waarin gebruikers volledig anoniem en veilig, met alle tools binnen handbereik, een online onderzoek op internet (maar ook op het Dark Web) kunnen verrichten.

Voor aanvang van de training worden het startniveau en de individuele leerdoelen van de deelnemers in kaart gebracht. Hierdoor kan de docent tijdens de training inspelen op de individuele doelen en verwachtingen van de deelnemers. Tevens maakt deze voorkennis het mogelijk om verschillende niveaus met verschillende leerdoelen in één groep te doceren, eventueel met inzet van een assistent-docent.

Wat maakt deze opleiding van Digitale Opsporing nu uniek:

  • Digitale Opsporing was al in 2007 een van de pioniers in opleidingen op dit vakgebied.
  • Digitale Opsporing beschikt over een eigen digitaal recherchebureau en onze rechercheurs zijn iedere dag in de praktijk bezig met de materie.
  • De docenten van deze opleiding zijn echte praktijkdeskundigen die beide hun sporen in de digitale (criminele) wereld hebben verdiend als politie- of particulier digitaal rechercheur.

Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met ons opleidingssecretariaat via opleiding@digitaleopsporing.nl of telefonisch via 085-489 1250.

Bent u benieuwd naar ervaringen van oud-cursisten? Klik dan hier.

Het inschrijfformulier is tevens te downloaden via de downloadspagina op deze website.

Onze opleidingsbrochure, met hierin een overzicht van al onze opleidingen, vindt u via de downloadpagina op deze website.

Locatie:
Horst, Nieuwegein, online of Incompany
Inschrijving:
Incompany, Open inschrijving
Niveau:
In overleg
Duur:
2 dagen
Lesgeld:
Open: € 945,- excl. Btw
(Incompany: in overleg)
Accreditatie:
Nivre: 6 PE-punten

Interesse? Neem direct contact met ons op.

of bel: 085 – 489 12 50

Aanmelden nieuwsbrief