In deze training Internet Rechercheren hebben we extra aandacht voor de digitale forensisch component en uitgebreide casuïstiek. In dit kader worden deelnemers getraind in technieken die ze in staat stellen om, met behulp van openbare bronnen, te zoeken naar personen en bedrijven op het internet.

Internet Rechercheren (OSINT)

Internet Rechercheren+/Open Source Intelligence Training (OSINT)

Doel

Tijdens de cursus Internet Rechercheren & Open Source Intelligence (OSINT) worden deelnemers opgeleid in praktische vaardigheden, technieken en hulpmiddelen om de enorme hoeveelheid informatie op internet te doorzoeken en deze resultaten snel te analyseren en toe te passen in de uitoefening van hun dagelijks werk.

Inhoud

Dag 1

Introductie
Werkplek
Juridische kaders
Zoekstrategieën
OSINT (databanken, archieven, social media etc.)
Casuïstiek

Dag 2

Internet Techniek
Digitaal Sporenonderzoek
Social media, deel II
Casuïstiek

Tijdens de cursus maken deelnemers tevens kennis met de iRC onderzoekstool, een online onderzoeksomgeving waarin gebruikers volledig anoniem en veilig, met alle tools binnen handbereik, een online onderzoek op internet (maar ook op het Dark Web) kunnen verrichten.

Voor aanvang van de training worden het startniveau en de individuele leerdoelen van de deelnemers in kaart gebracht. Hierdoor kan de docent tijdens de training inspelen op de individuele doelen en verwachtingen van de deelnemers. Tevens maakt deze voorkennis het mogelijk om verschillende niveaus met verschillende leerdoelen in één groep te doceren, eventueel met inzet van een assistent-docent.

Wat maakt deze opleiding van Digitale Opsporing nu uniek:

  • Digitale Opsporing was al in 2007 een van de pioniers in opleidingen op dit vakgebied.
  • Digitale Opsporing beschikt over een eigen digitaal recherchebureau en onze rechercheurs zijn iedere dag in de praktijk bezig met de materie.
  • De docenten van deze opleiding zijn echte praktijkdeskundigen die beide hun sporen in de digitale (criminele) wereld hebben verdiend als politie- of particulier digitaal rechercheur.

Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met ons opleidingssecretariaat via opleiding@digitaleopsporing.nl of telefonisch via 085-489 1250.

Locatie:
Digitale Opsporing (Horst) of Incompany
Inschrijving:
Incompany, Open inschrijving
Niveau:
In overleg
Duur:
2 dagen
Lesgeld:
Open: € 995,- excl. Btw
(Incompany: in overleg)
Accreditatie:
Nivre: 6 PE-punten

Interesse? Neem direct contact met ons op.

of bel: 085 – 489 12 50

Aanmelden nieuwsbrief