Opleidingen

Waarom is training van belang?

De internettechnologie is continu in ontwikkeling. Om uw kennis op het gebied van digitaal forensisch onderzoek en cyber security actueel te houden, bieden wij een breed scala aan trainingen en opleidingen aan. Hiermee beperkt u de gevaren die het internet met zich meebrengt en weten u en uw medewerkers de kansen die er liggen optimaal te benutten.

Onze expertise ten aanzien van trainingen

De opleidingen die wij aanbieden worden altijd verzorgd door experts binnen het vakgebied. De experts beschikken over de gewenste didactische vaardigheden en maken gebruik van kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal. Naast onze standaard trainingen bieden we ook trainingen op maat aan. Hierbij kijken we samen met u naar de wensen en behoeften van uw organisatie en passen indien nodig het cursusmateriaal aan. Bij specifieke wensen denken we graag met u mee. Wij staan geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Deskundig, ervaren
en integer

Wij zijn gespecialiseerd in internet onderzoek, cyber security en IT auditing.
Samen met u zorgen we ervoor dat uw organisatie een sterk verminderde kans heeft op imagoschade, boetes door de overheid of hoge herstelkosten als gevolg van cybercriminaliteit of het verkeerd verwerken van privacygevoelige gegevens. Wij toetsen en verbeteren uw informatiebeveiliging en besteden aandacht aan bewustwording.

Aankomende opleidingen planning

Welke opleidingen biedt Digitale Opsporing aan?

Digitale Opsporing biedt opleidingen op het gebied van digitaal onderzoek. Dat zijn de volgende:

Eendaagse OSINT Internet Rechercheren

1-daagse Open Source Intelligence Training/ Internet Rechercheren.
Wij trainen deelnemers in de basistechnieken van het zoeken naar personen en bedrijven op het internet met behulp van openbare bronnen.

Lees meer

Tweedaagse OSINT Basiscursus Internet Rechercheren

2-daagse Open Source Intelligence Training/Internet Rechercheren+
In deze training Internet Rechercheren hebben we extra aandacht voor de digitale forensisch component en uitgebreide casuïstiek. In dit kader worden deelnemers getraind in technieken die ze in staat stellen om, met behulp van openbare bronnen, te zoeken naar personen en bedrijven op het internet.

Lees meer

Training Zorgfraude detecteren met open bronnen

In deze Eendaagse training krijg je inzicht in de zorgwetten en het toezicht daarop. Je leert niet alleen fraudesignalen kennen en herkennen, maar gaat ook aan de slag om zelf onderzoek te doen via openbare bronnen en jaarrekeningen.

Lees meer

OSINT voor de advocatuur

Het gebruik van internet en ICT behoort tot het dagelijks werk van de praktijkjurist. Wat kun je allemaal met het zoeken naar informatie op internet en welke gevaren schuilen er in het gebruik van websites en online gaan?

Lees meer

Internet Rechercheren met iRC

Tijdens de training Internet Rechercheren met iRC worden de deelnemers opgeleid in het optimaal gebruik van iRC met de juiste zoektechnieken en strategieën.

Lees meer

Gebruikerstraining iRC

Tijdens deze 4 uur durende training maken we de deelnemers wegwijs in de iRC (internet Rechercheren in de Cloud) tool. Door gebruik van deze onderzoeksomgeving kunnen ze veilig, efficiënt en effectief aan de slag met het gebruik van internet als informatiebron.

Lees meer

Consultancy

Uw steun bij digitaal onderzoek, cybersecurity, trainingen en IT-vraagstukken

Onze specialisten hebben een brede expertise en vanuit die ervaring kunnen ze het optimale uit uw organisatie halen. Zij helpen u de juiste strategische, tactische en operationele beslissingen te nemen zodat u zich volledig kunt richten op de ontwikkeling van uw onderneming.

Wij ondersteunen door:

  • U te adviseren en te helpen in uw (OSINT)-onderzoeken
  • Het geven van trainingen, op de werkplek
  • Het geven van coaching naast uw training
  • Business processen en bijbehorende risico’s in kaart te brengen zodat uw organisatie de benodigde maatregelen kan treffen
  • Het toetsen en verbeteren van uw informatiebeveiliging en aandacht te besteden aan bewustwording
  • Het uitvoeren van audits (waaronder WLAN, Firewall, Netwerk, Website en Phishing)
  • Het opstellen van een disaster recovery plan
  • Het herstellen van uw omgeving na een cyberaanval (bijv. ransomware aanval)
  • Organisaties te begeleiden bij het vaststellen van het juiste informatiebeveiligingsbeleid en de implementatie van dit beleid (AVG /ISO27001)
  • Met u mee te denken en u te adviseren bij (IT) vraagstukken op elk niveau binnen ons vakgebied

Wilt u weten wat onze consultants voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.