Onderzoek

Merkfraude

Bestrijding Merkfraude & Counterfeit*

Heeft u als bedrijf er ook last van dat op de reguliere markt producten worden aangeboden die heel veel gelijkenis vertonen met uw producten of uw producten worden op internet aanmerkelijk goedkoper aangeboden. Als u veel heeft geïnvesteerd in productontwikkeling, marketing en uw imago, wilt u dit uiteraard voorkomen.

De schade die bedrijven wereldwijd jaarlijks oplopen door namaak artikelen bedraagt miljarden. De kwaliteit van deze producten is vaak inferieur maar de gelijkenis is soms zó goed dat het product niet van echt is te onderscheiden.

Wij sporen namaak (online) op, organiseren pseudo kopen, doen onderzoek naar de daders en de herkomst van de goederen en leveren bewijzen die bruikbaar zijn voor de rechtbank.

Door ons bedrijf is software ontwikkeld waarbij wij automatisch het internet 24/7 doorzoeken in het kader van namaakbestrijding. Door een samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor kunnen we op grond van het civiele recht dader(s) sneller en adequaat aanpakken.

* Het woord ‘counterfeit’ betekent letterlijk ‘namaak’, maar wordt vaak gebruikt voor verschillende vormen van merkfraude