Blog

FININT, OSINT, SOCMINT, IMINT, HUMINT.. er bestaan nog een paar “INT’s”.

 

Tot voor kort hoorde je er nog niet veel over. Tegenwoordig is INTelligence een hoofdzaak geworden in ons dagdagelijks bestuur. Of dat nou in het management is van een grote corporate, risk analyst van een financieel instituut, bij de opsporingsdiensten of in het onderzoeksveld.
Onze informatiehonger is groter dan ooit. We verkeren ons in een maatschappij waar de informatiesnelheid en volume ongekend hoog is. Per seconde wordt er steeds meer data digitaal bijgemaakt en van het live meekijken met gebeurtenissen is de focus nu op het voorspellen van gebeurtenissen aan de hand van (vaak real time elektronische) data.

Nu er steeds meer bronnen van data bijkomen is de vraag naar datamanagement en analyse groot geworden. Het onderscheiden van data is daarbij belangrijk, zodat men de juiste data voor de juiste toepassing gebruikt. In de klaarblijkelijke gestructureerde datachaos kan men toch veel onderzoeken. Veel is beschikbaar via open bronnen. Vanuit de open bronnen kan men kennis opdoen van allerhande onderwerpen.

Als onderzoeker ben je continu op het scherpst van de snede om bij te blijven met de nieuwste technologieën, modus operandi en trends. Of je nu onderzoek moet doen in de Blockchain, de waarde van de nieuwste NFT (non-fungible-token) moet kennen, de nieuwste cryptovaluta scam moet onderzoeken en of een transactieanalyse moet doen van een onbekende crypto exchange.
Wij kunnen je op weg helpen met onderzoekstechnieken of met de kennisopbouw in je organisatie. Niet alleen de digitale techniek, maar ook het gedrag van mensen in de digitale wereld nemen wij hierbij mee, of het nou gaat om wegsluizen van geld, het verhullen of maskeren van geldstromen of hoe ransomware werkt, we staan paraat!

Cryptovaluta is misschien de nieuwste trend, blockchain de nieuwst (bekende) technologie, maar de doorontwikkelingen in de vorm van Decentralized Finance (DeFi), Smart Contracts en Virtual Assets zoals digitaal vastgoed in een virtuele wereld zijn klaar voor adaptatie. Virtuele werelden als VRChat, Second Life, Rec Room, DCS World zijn nu nog alleen maar bekend en in gebruik bij een klein deel van de bevolking. Metaverse van Facebook is niet nieuw, maar zodra de big tech companies met dit soort technologieën aan de gang gaan zullen we snel gaan zien dat het mainstream gaat worden. Een onderzoek in deze wereld is dan niet gek, informatie kan dan alleen gewonnen worden als je als onderzoeker ook echt in deze wereld stapt. Een internetbrowser zal dan echt niet meer voldoende zijn.

Wij zullen je altijd op weg kunnen helpen met deze technologieën en als je werkt in de KYC (Know Your Customer), Customer Due Diligence, Transactie Analyse, WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) Opsporing, AML (Anti-Money Laundering) Risico Analyse of gewoon benieuwd bent wat deze technologieën voor jou als bedrijf kunnen betekenen.  We werken met digitaal experts en ervaren onderzoekers.

Recente berichten

Doxing wordt aangepakt met nieuwe wetgeving

Doxing is een verontrustende praktijk die de kwetsbaarheid van onze privacy in het digitale tijdperk benadrukt. Gelukkig zijn er stappen ondernomen om doxing te bestrijden en slachtoffers beter te beschermen.

Public cloud en OSINT-onderzoek

Private cloud-oplossingen zoals iRC bieden daarentegen een veiligere en meer controleerbare omgeving voor online onderzoek, met volledige naleving van de AVG en andere privacy- en gegevensbeveiligingsnormen.

De gevaren van het online delen van foto’s en video’s: Bescherm je privacy

Het is verbazingwekkend hoe kinderlijk eenvoudig het voor ervaren OSINT-onderzoekers is om op basis van foto’s en video’s onze locatie te achterhalen. Ze kunnen gebruikmaken van geavanceerde technieken, zoals geotagging, het analyseren van achtergrondinformatie en zelfs visuele herkenning, om nauwkeurige details over ons leven te verzamelen. Wat misschien onschuldig lijkt, kan in de verkeerde handen, leiden tot ernstige consequenties.

Stemklonen versus AI: Verdedig je tegen deze geraffineerde oplichtingstactiek!

Stemklooning is een verontrustende ontwikkeling op het gebied van telefonische oplichting. Het gebruik van AI om iemands stem na te bootsen, stelt criminelen in staat om vertrouwen te winnen en slachtoffers te misleiden. Het is echter mogelijk om jezelf te beschermen tegen deze dreiging door waakzaam te zijn, persoonlijke informatie niet zomaar te verstrekken en verificatiestappen te nemen voordat je gevoelige informatie deelt. Door bewust te zijn van stemklooning en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je jezelf beschermen tegen deze nieuwe vorm van telefonische oplichting.

De groeiende populariteit van particuliere recherchebureaus en Digitale Opsporing

Met de groeiende populariteit van particuliere recherchebureaus en de integratie van AI-technologieën, ziet de toekomst van Digitale Opsporing er veelbelovend uit. Het is een spannende tijd voor de digitale opsporing en Digitale Opsporing blijft zich inzetten om hun klanten te helpen bij het oplossen van digitale misdrijven.

Digitale Opsporing: Hoe AI de digitale recherche verandert

AI is een krachtig hulpmiddel bij digitale opsporing en verandert de manier waarop we onderzoeken uitvoeren. Bij Digitale Opsporing staan we altijd klaar om onze technologie en expertise in te zetten om u te helpen bij uw recherche-uitdagingen. Onze missie is om u de meest nauwkeurige en betrouwbare informatie te bieden en onze investering in AI zorgt ervoor dat we daarin slagen. Kies voor Digitale Opsporing voor een betrouwbare en efficiënte aanpak van uw digitale onderzoeken.