Bestrijden

Onderzoek op devices
GSM-onderzoek

Voor verschillende onderzoeken zijn mobiele telefoons belangrijke digitale gegevensdragers. Digitale Opsporing is in staat telefoons uit te lezen en de gegevens te analyseren.

Door middel van de Universal Forensic Extraction Device (UFED) kan praktisch elk telefoonmodel worden uitgelezen (95% van de 6000 telefoonmodellen). Met behulp van CHINEX worden Chinese telefoons uitgelezen. Daardoor kunnen foto’s, locaties, gespreksinformatie, navigatie en (WhatsApp) berichten achterhaald worden. Ook als deze door de gebruiker zijn verwijderd.

Daarnaast hebben we ruime ervaring in het onderzoeken van oorzaken en het moment van schade. Geregeld worden telefoons bij verzekeraars aangeleverd met een valse verklaring over de oorzaak van schade. Door het aanleveren van relevant bewijs ondersteunt Digitale Opsporing verzekeraars bij het tegengaan van dit soort fraude.

 
Navigatiesysteem

Forensisch onderzoek binnen navigatiesystemen wordt steeds belangrijker in de bewijsvoering in civiele- en strafzaken.

De meeste navigatiesystemen hebben logs en configuratiebestanden die hiervoor forensisch moeten worden onderzocht en worden vertaald in leesbare en begrijpelijke informatie. Navigatiesystemen kunnen ook uitgelezen worden. Dit kan handig zijn om de gereden routes te bepalen.

Bekende navigatiesystemen worden ondersteund door de UFED. Zo is het mogelijk om, net als bij de telefoon, verwijderde bestanden terug te halen. Uiteraard is het ook mogelijk om alle locaties en reizen die gemaakt zijn met behulp van het navigatiesysteem terug te halen en uit te lezen. Op deze manier is het mogelijk om vast te stellen waar het navigatiesysteem zich op een bepaald tijdstip heeft bevonden.

Interesse? Neem direct contact met ons op

Interesse in Onderzoek op devices

Wordt u liever gebeld?

U wordt binnen 24 uur teruggebeld

Terugbelvezoek