iRC

Internet Rechercheren in de Cloud.

Met deze tool worden gebruikers in staat gesteld hun onderzoekswerkzaamheden via het internet beter en effectiever te verrichten. Met de verscherping van de regelgeving (AVG) ten aanzien van de manier waarop men met persoonsgegevens om dient te gaan, is het voor organisaties daarnaast van belang om internet onderzoek in een veilige infrastructuur te laten plaatsvinden.

Digitale Opsporing BV biedt de iRC browser aan, een unieke en onmisbare recherche oplossing. De gebruiker ontvangt persoonlijke inloggegevens waarmee hij vanuit elke gewenste plek in kan loggen en toegang krijgt tot zijn eigen omgeving met hulpmiddelen. Alle gevonden informatie kan in de eigen IT infrastructuur, volgens de eigen veiligheidsnormen, worden opgeslagen.

Digitale Opsporing stelt beproefde onderzoeksprogramma’s via de iRC browser beschikbaar.

De voordelen van iRC op een rij:

 • Onderzoeksbronnen overzichtelijk geordend;
 • Bronnen worden door team Digitale Opsporing op nut en waarde beoordeeld;
 • Altijd actuele en geavanceerde recherchetools direct beschikbaar, met volledige toegankelijkheid tot het internet, geen geblokkeerde websites;
 • Onderzoekers van Digitale Opsporing delen hun tips en zoekstrategieën;
 • Mogelijkheden voor geautomatiseerd en geavanceerd zoeken binnen diverse social media;
 • Toegang tot diverse OSINT tools;
 • Toegang tot iRC Graph Search
 • Toegang tot Dark Web;
 • Altijd direct veilig en anoniem rechercheren, IP-adres is niet herleidbaar;
 • Geen software installatie noodzakelijk op uw eigen netwerk;
 • Alle persoonlijke informatie (opgeslagen) in cookies wordt automatisch verwijderd en is niet meer traceerbaar;
 • Minimale kans op infecties van malware, spyware en virussen op uw netwerk;
 • Veilig rechercheren is op alle apparaten mogelijk (laptop, tablet, mobiele telefoon, etc.) en overal waar een verbinding met internet is;
 • Voldoet aan wet- en regelgeving op gebied van AVG, alle persoonsgegevens worden verwijderd;

iRC Facebook Public Search

Met Facebook Public Search is Facebook als zoekmachine gebruiken, met een gebruikersvriendelijke interface. U kunt makkelijk geavanceerd zoeken en filteren op berichten, personen, foto’s, pagina’s, locaties, video’s en evenementen. Dit levert tijdens onderzoek een enorme tijdsbesparing op.

Dark Web

Met de Dark Web module van iRC is het mogelijk om met uw iRC browser ook Dark Web pagina’s te bezoeken. Snel zoeken via de zoekfunctie, of maak gebruik van een unieke Nederlandstalige startpagina met directe toegang tot een groot aantal relevante sites op dit web.

Het Dark Web is alleen toegankelijk via een zogenaamd “Dark Net”, een netwerk van computers waarbinnen bepaalde diensten aangeboden worden. Het bekendste Dark Net is het TOR netwerk. Om verbinding te kunnen maken met dit netwerk dient de gebruiker speciale software te installeren waarmee de computer onderdeel wordt van het Dark Net. Vanwege alle mogelijke gevaren wordt deze software binnen de meeste (zakelijke) netwerken geblokkeerd, echter via iRC is het Dark Net veilig en anoniem bereikbaar.

iRC V2

Op dit moment werken wij hard aan de realisatie van iRC V2. iRC V2 zal enkele nieuwe en bijzondere functionaliteiten bevatten. Vrijdag 3 april jl. is de nieuwe versie de testfase ingegaan. In deze fase wordt de tool door diverse gebruikers uitvoering getest en onder de loep genomen.

Bekijk ons iRC informatieblad hier

De Algemene Levering Voorwaarden van iRC leest u hier

 

Interesse? Neem direct contact met ons op.

of bel: 085 – 489 12 50