Internet onderzoek

Het internet is de grootste informatiebron in onze maatschappij. 95% Van alle fraudezaken heeft tegenwoordig een digitale component. Digitale Opsporing is gespecialiseerd in het efficiënt gebruik maken van al deze beschikbare (openbare) bronnen en social media, waardoor verborgen informatie en digitale sporen teruggevonden kunnen worden. Digitale Opsporing voert internet onderzoek geheel volgens de geldende privacy regels uit.

Het uitvoeren van een efficiënt onderzoek in Open Bronnen is een expertise. Het combineren en analyseren van alle aangetroffen sporen uit deze openbare bronnen en verbanden leggen met andere relevante sporen is een vak.

Indien nodig raadpleegt Digitale Opsporing tevens enkele (deels) gesloten bronnen om de benodigde informatie te achterhalen. Voorbeelden hiervan zijn Kamer van Koophandel, Kadaster, Cyclomedia, Experian, Creditcheck en beschikbare zwarte lijsten.

Tot slot ondersteunt Digitale Opsporing organisaties of individuen middels een IP-adres vordering. In dat geval wordt civielrechtelijk het IP-adres bij een provider of social media kanaal afgedwongen, indien er mogelijk sprake is van smaad, laster, dreigmails, afpersing of een vorm van fraude.

Interesse? Neem direct contact met ons op.

of bel: 085 – 489 12 50