Blog

ChatGPT kan worden misbruikt voor frauduleuze activiteiten

ChatGPT is een krachtig taalmodel dat kan worden gebruikt om natuurlijke tekst te genereren, en dit kan ook worden misbruikt voor frauduleuze activiteiten. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe ChatGPT kan worden misbruikt om fraude te plegen:

  • Phishing-scams: ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch phishing-e-mails te genereren die er authentiek uitzien en gericht zijn op het verkrijgen van gevoelige informatie van mensen, zoals wachtwoorden en creditcardgegevens.
  • Identiteitsfraude: ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch valse identiteitsdocumenten te genereren, zoals paspoorten en rijbewijzen, die kunnen worden gebruikt voor frauduleuze activiteiten.
  • Social Engineering: ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch valse profielen te creëren op sociale media, met de bedoeling om mensen te misleiden of hun vertrouwen te winnen, zodat ze gevoelige informatie of geld kunnen afstaan.
  • Oplichting: ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch valse aanbiedingen of beloftes te genereren in reclame of in verkoopgesprekken, met de bedoeling om mensen te overtuigen om geld of andere waardevolle zaken af te staan.

Het is belangrijk om te onthouden dat ChatGPT als elk AI-systeem, afhankelijk is van de input die het krijgt en kan dus fouten maken. Het is dus belangrijk om altijd op te letten voor verdachte activiteiten en om te verifiëren of de informatie die je ontvangt echt is voordat je hier actie op onderneemt. Bovendien, bedrijven of organisaties die ChatGPT gebruiken moeten strikte beveiligingsmaatregelen nemen om misbruik te voorkomen.

Dit artikel is in 5 seconden geschreven door ChatGPT.

Zoekt u een partner op strategisch en tactisch niveau om hedendaagse uitdagingen op het gebied van Informatiebeveiliging het hoofd te bieden. Digitale Opsporing kan die partner voor uw bedrijf of organisatie zijn. Onze dienstverlening bestaat uit trainingen, seminars, audits, consultancy, reputatiemanagement en interne (recherche) onderzoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recente berichten

De groeiende populariteit van particuliere recherchebureaus en Digitale Opsporing

Met de groeiende populariteit van particuliere recherchebureaus en de integratie van AI-technologieën, ziet de toekomst van Digitale Opsporing er veelbelovend uit. Het is een spannende tijd voor de digitale opsporing en Digitale Opsporing blijft zich inzetten om hun klanten te helpen bij het oplossen van digitale misdrijven.

Digitale Opsporing: Hoe AI de digitale recherche verandert

AI is een krachtig hulpmiddel bij digitale opsporing en verandert de manier waarop we onderzoeken uitvoeren. Bij Digitale Opsporing staan we altijd klaar om onze technologie en expertise in te zetten om u te helpen bij uw recherche-uitdagingen. Onze missie is om u de meest nauwkeurige en betrouwbare informatie te bieden en onze investering in AI zorgt ervoor dat we daarin slagen. Kies voor Digitale Opsporing voor een betrouwbare en efficiënte aanpak van uw digitale onderzoeken.

Deepfake

In de media gaat het steeds vaker over deepfake: De techniek waarmee beeldmateriaal en stemgeluid van mensen in een digitale representatie kunnen worden gecreëerd en gemanipuleerd.
Waar mensen deze innovatie eerst vol bewondering aanschouwden, maakt deze bewondering steeds vaker plaats voor angst. Steeds meer mensen worden zich bewust van de gevaren van deze techniek. Zeker nu de techniek binnen ieders handbereik ligt, komen ook op juridisch vlak vragen op. Kunnen we ons beschermen tegen deepfake? Is onderzoek noodzakelijk? Kun je iemand aansprakelijk stellen als jouw gezicht gebruikt wordt in een deepfake?

Pipl

Bekende zoekmachines zoals Google, Bing en Yandex doorzoeken uitsluitend het publieke clear web. Naast de open bronnen zijn er op het internet ook veel semi-gesloten bronnen te vinden. Deze bronnen zijn veelal uitsluitend toegankelijk na betaling of registratie. De...

Digitale voetafdruk

Een voorbeeld van een digitale voetafdruk Recent ontvingen we een telefoontje van een onderzoeker (iRC klant) dat ze binnen onze beveiligde omgeving toch traceerbaar zouden zijn. Dat klopt uiteraard niet, d.m.v. VPN wordt uw verbinding versleuteld en uw locatie en...

Log4Shell

We hebben het inmiddels allemaal wel voorbij horen komen: Log4J/Log4Shell, de nieuwe grote ramp van het internet. Maar wat is het nou precies? Is de paniek terecht? En wat kunnen we er zelf tegen doen? Wilt u bij toekomstige incidenten direct op de hoogte worden...

Digitale Trends

Social media De digitale wereld lijkt wel in een stroomversnelling te raken. Verschillende generaties gebruiken social media. De oudere generatie is vooral actief op Facebook, Linkedin, de “hippe” op Instagram en de jongste generatie houdt zich voornamelijk bezig met...