Internet Rechercheren in de Cloud (iRC)

internet Rechercheren in de Cloud.

Met deze tool worden gebruikers in staat gesteld hun onderzoekswerkzaamheden via het internet beter en effectiever te verrichten. Met de verscherping van de regelgeving (AVG) ten aanzien van de manier waarop men met persoonsgegevens om dient te gaan, is het voor organisaties daarnaast van belang om internet onderzoek in een veilige infrastructuur te laten plaatsvinden.

Digitale Opsporing BV biedt de iRC browser aan, een unieke en onmisbare recherche oplossing.

iRC is een beveiligde omgeving, waarmee u met uw persoonlijke inloggegevens verbinding maakt. Er hoeft geen software op uw eigen systeem geïnstalleerd of uitgevoerd te worden. U kunt vanuit elke gewenste locatie en met diverse apparaten (laptop, pc) toegang krijgen tot het systeem. In de huidige tijd is iRC ook ideaal om veilig vanuit thuis te kunnen werken.

Door middel van de iRC browser staan beproefde onderzoeksprogramma’s u ter beschikking. Alle gevonden informatie wordt in de eigen IT infrastructuur, volgens de eigen veiligheidsnormen, opgeslagen.

iRC wordt in de cloud uitgevoerd, op de beveiligde servers van Digitale Opsporing en valt onder de scope van de ISO/IEC 27001:2017 certificering van Digitale Opsporing BV.

Basisfunctionaliteit

iRC heeft een overzichtelijke menustructuur waarmee internet rechercheren efficiënt en effectief ingezet kan worden. Door middel van de taakbalk navigeert u direct naar de voor u relevante iRC module.

Add-on functionaliteiten

De iRC browser geeft u de mogelijkheid om van diverse add-on functionaliteiten gebruik te maken.

OSINT Toolkit

Met de door Digitale Opsporing ontwikkelde ‘OSINT Toolkit’ (OTK) beschikt u over een geavanceerde functionaliteit voor internet onderzoek. OTK bevat de volgende onderdelen:

  • Casemanagement. Het casemanagement biedt u een dossiervoorziening met een overzichtelijke, veilige en verantwoorde opslag van bevindingen.
  • Geautomatiseerd zoeken in open bronnen. Aan de hand van een profiel van een subject, kunnen geautomatiseerde zoekslagen in diverse bronnen worden uitgevoerd. Met één druk op de knop zoekt u direct naar voor u relevante informatie. U krijgt ook de unieke mogelijkheid om met één zoekslag gecombineerd te zoeken op diverse personen en/of bedrijven.
  • Geautomatiseerd zoeken in databases. De OSINT Toolkit biedt u toegang tot diverse (betaalde) databases, waaronder Pipl.
  • Zoeken op het Dark Web. Met de Dark Web module van iRC is het mogelijk om veilig dark web pagina’s te bezoeken. Snel zoeken via de zoekfunctie, of maak gebruik van de unieke Nederlandstalige startpagina met directe toegang tot een groot aantal relevante sites op dit web.
  • OSynq. De OSynq add-on is uw digitale assistent gedurende een onderzoek. Met behulp van OSynq is het mogelijk om uw iRC kaarten buiten de Toolkit te gebruiken en verrijken. Tevens biedt OSynq u de mogelijkheid om makkelijk historische versies van websites op te zoeken, exif data van foto’s op te vragen of te zoeken op afbeeldingen (reverse image search).

Het grote voordeel voor de onderzoeker is dat alle zoekopdrachten op het internet, in sociale media netwerken en databases via één systeem worden geïnitieerd en dat alle bevindingen direct en centraal onder de juiste case worden opgeslagen.

Onze iRC brochure vindt u hier.

Neem voor meer informatie of een prijsopgave van iRC contact met ons op via loket@digitaleopsporing.nl of bel 085-489 12 50.

De Algemene Levering Voorwaarden van iRC leest u hier

Interesse? Neem direct contact met ons op.

of bel: 085 – 489 12 50

Scroll naar top