Aansprakelijkheid

Opdrachtgever treedt op als verzekeraar van een chirurg. Chirurg wordt aansprakelijk gesteld door een patiënt, die claimt door een fout tijdens een operatie een handblessure te hebben opgelopen. Door deze handblessure is het beroep van verzekerde, professioneel motorcrosser, in de periode januari 2017 – maart 2018 niet meer naar behoren uit te voeren.

Omdat er twijfels zijn over de ernst van de blessure en het waarheidsgehalte van de claim wordt een open bronnen onderzoek ingesteld.

Onze onderzoekers gaan in open bronnen op zoek naar aanwijzingen die het geschetste ziektebeeld staven, dan wel ontkrachten. Er worden social media accounts en online media geraadpleegd.

Subject heeft een eigen website waarin hij zijn beroep etaleert. Via internet archiefbronnen zien onze onderzoekers dat de betreffende website in de relevante periode filmpjes bevatte die interessant zouden kunnen zijn voor de casus. Op de huidige website zijn ze niet meer zichtbaar. Helaas zijn deze filmpjes via het archief niet te bekijken. Via de titels van de filmpjes weten onze onderzoekers ze echter via een videoplatform alsnog te achterhalen, dankzij een enthousiaste fan.

In deze drie video’s, allen genomen tussen januari 2017 en maart 2018, is duidelijk te zien dat de handblessure de motorcrosser niet belet om het hele parcours in winnende tijd af te leggen.

De video’s zijn direct door onze onderzoekers veiliggesteld en de rapportage is opgemaakt. Opdrachtgever wederom tevreden met het behaalde resultaat.

*gebruikte foto betreft niet de motorcrosser in kwestie.

Scroll naar top